Novosti

Kronika

Zagrebački folkloraši u Vicenzi

Članovi folklorne sekcije zagrebačkog pododbora ‘Prosvjete’ učestvovali su na narodnom saboru ‘Jesen stiže dunjo moja’, održanom u Italiji

Rtqpx2ifv16ax5vt2q32j3i49mi

Članovi folklorne sekcije zagrebačkog pododbora ‘Prosvjete’ 14. oktobra učestvovali su na narodnom saboru ‘Jesen stiže dunjo moja’, održanom 14. oktobra u mjestu Altavilla Vicenza kod Vicenza, u organizaciji Saveza srpskih KUD-ova ‘Vidovdan’.

- Došli smo na poziv koordinatora Saveza Đorđa Milanovića koji je rodom iz Gomirja i vrlo smo zahvalni domaćinima na gostoprimstvu - kažu folkloraši koji su tokom gostovanja razgledali i obližnju Veronu.

Zagrebački folkloraši bili su jedini učesnici iz Hrvatske, uz sedam ansambala iz Srbije, Slovenije i Italije i publici su se predstavili spletom igara iz okoline Leskovca, koreografijom Dalibora Milovančevića, za što su dobili zasluženi aplauz.

Prisutne, kojih je bilo oko 200, pozdravila je i književnica Rada Rajić koja već 30 godina radi u Vicenzi i objavila je 14 zbirki poezije, najavivši predstavljanje svoje nove knjige prilikom gostovanja ‘Vidovdana’ u Innsbrucku. Manifestaciju, ali i ostale aktivnosti ‘Vidovdana’ je financijski pomogla i Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više