Novosti

Kronika

Зa Ускрс и Вaскрс

Koпривничкo-крижeвaчкa жупaниja je уoчи кaтoличкoг Ускрсa пoклoнилa писaницу Oпштини Рaсињa, a нaкoн кaтoличкoг, писaницa би сe трeбaлa прeсeлити зa прaвoслaвни Ускрс у Вeлики Пoгaнaц

Large 1

Da Koprivničko-križevačka županija itekako radi na razvoju međunacionalnih i vjerskih odnosa na svome području, najbolje pokazuje odnos koji ima prema srpskoj zajednici. Županija je uoči katoličkog Uskrsa odlučila pokloniti pisanicu Opštini Rasinja i župnoj crkvi u Kuzmincu. Nakon katoličkog, pisanica bi se iz spomenutog mjesta Kuzminca trebala preseliti za pravoslavni Uskrs u Veliki Poganac. Ovu gestu Županije, do sada neviđenu u prigorsko i podravskom kraju, pozdravilo je Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije. Na pisanicama se nalaze motivi iz Opštine Rasinja, a župan Darko Koren je obećao da će za iduću godinu uskrsne pisanice dobiti svako mjesto u rasinjskom kraju koje ima crkvu.

Zadovoljstvo pisanicom koja bi trebala biti dopremljena u Veliki Poganac nije krio ni Ljubiša Grubačević, predsjednik pododbora Prosvjete Veliki Poganac.

- To pokazuje koliko se ulaže u vjersku i nacionalnu toleranciju i poštovanje između srpskog i hrvatskog naroda. To je od velike koristi za budućnost naše zajednice na ovim prostorima. Nadam se da će se tako nastaviti u budućnosti - rekao je Grubačević.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više