Novosti

Kronika

Вишe туристa

Бeспoврaтнe пoтпoрe у туризму Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje урoдилe: У првих сeдaм мjeсeци 2021. гoдинe зaбиљeжeн je пoрaст брoja нoћeњa oд 36 пoстo у oднoсу нa 2020.

Large 6

Suljoški bazeni u Kneževim Vinogradima

Osječko-baranjska županija je, kao i prošle godine, kroz javni poziv dodijelila bespovratne potpore u turizmu da bi ublažila posljedice epidemije koronavirusa. One su namijenjene obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG), obrtima i trgovačkim društvima s područja Županije koji se bave pružanjem smještaja. Iznosile su po korisniku do 40.000 kuna pa je na ukupno 21-og korisnika utrošeno 600.000 kuna.

Prema podacima eVisitora, u OBŽ u prvih sedam mjeseci 2021. godine zabilježen je porast broja noćenja od 36 posto u odnosu na 2020. godinu. U Baranje se pak bilježi porast broj gostiju iz Poljske koji su u prolazu prema Jadranu i tu borave dva do tri dana te najviše uživaju u enogastronomiji. Većina ih dolazi iz Varšave i Krakova. Direktorica Turističke zajednice OBŽ Ivana Jurić ističe još jednu dobru vijest: "Od sredine kolovoza ponovo kreću kruzeri na području hrvatskog Podunavlja, što je dodatan pokazatelj prilagodbe sektora na ograničavajuće uvjete poslovanja i ujedno razlog za optimizam".

Županijska pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth podsjeća da OBŽ nastavlja s potporama u turističkom sektoru za koji je ove godine kroz četiri modela potpora osigurano 2,62 milijuna kuna: "Još uvijek nam je otvoren Javni poziv za dodjelu potpora za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama i to do utroška sredstava planiranih u Proračunu ili najkasnije do 31. listopada 2021. godine".

Potpore se dodjeljuje za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama koje su od značaja za razvoj ruralnog turizma i predstavljanje turističkih potencijala OBŽ. Pravo prijave za potpore imaju OPG-i, obrti i trgovačka društva registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u ruralnom turizmu te udruge i druge fizičke i pravne osobe koje imaju sjedište na području Županije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više