Novosti

Kronika

Više od igre

Pripremna utakmica NK PPG Rujevica i selekcije ZVO-a: Na Dan antifašističke borbe u Rujevcu je u organizaciji Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj odigrana pripremna nogometna utakmica NK PPG Rujevica i selekcije ZVO-a

Na Dan antifašističke borbe u Rujevcu je u organizaciji Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj odigrana pripremna nogometna utakmica NK PPG Rujevica i selekcije ZVO-a.

- Utakmica je bila pripremnog karaktera i dobrodošla je nakon tromjesečna pauze zbog protivepidemijskih mjera koje su onemogućile treninge - izjavio je nakon meča za Novosti predsjednik Sportskog rekreativnog društva Srba u RH Milan Martinović.

- To je bila prilika da vidimo formu igrača za koje planiramo da igraju u manjinskoj reprezentaciji Srba u Hrvatskoj. Najviše igrača reprezentacije dolazi iz istočne Hrvatske, dok iz NK PPG Rujevca dolaze trojica igrača - rekao je Martinović, dodajući da će prilika za provjeru forme igrača biti u Vojniću 27. juna na utakmici NK Petrova Gora i NK Negoslavci, odakle također dolaze reprezentativci.

- S obzirom da ljudi nisu trenirali tri mjeseca, ovo je bila jako dobra utakmica - rekao je Martinović, ističući da će reprezentacija, ako se ponovo ne vrate restriktivne mjere, svoj prvi meč igrati 27. jula u Vojniću s reprezentacijom talijanske manjine u okviru Zelene noći kad se obilježava godišnjica osnivanja tamošnjeg NK Petrova gora.

- Naredna utakmica reprezentacije trebala bi biti održana krajem avgusta ili početkom septembra s ekipom NK BSK u Bijelom Brdu s obzirom da su tamo sredstvima kapitalnih investicija izvršeni radovi na stadionu u cilju bolje kvalitete treninga i igara - kazao nam je predsjednik Sportskog rekreativnog društva Srba.

On se osvrnuo i na atmosferu na susretu u Rujevcu kojem je prisustvovalo 200-ak ljudi, što je velik broj s obzirom da u mjestu živi oko 350 stanovnika.

- Ovo je mjesecima unazad bio najveći skup u Rujevcu i vidjelo se da je ljudima drago što su se mogli okupiti i družiti i da se u mjestu nešto dešava - rekao je Martinović.

U publici su bili i kandidati SDSS-a na parlamentarnim izborima, Milorad Pupovac, njegov zamjenik Dejan Mihajlović i Boris Milošević, koji su taj dan bili u Sisku, a onda i po pojedinim naseljima na Baniji.

- Što se tiče evropskog prvenstva nacionalnih manjina čiji je domaćin Austrija, ono je s prvobitnog termina u junu ove godine odgođeno za jun 2021. godine. Očekujemo da će prvenstvo biti održano, pa ćemo nastaviti s pripremama - zaključio je Milan Martinović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više