Novosti

Kronika

Vinske ceste - šansa zajednice

U Križevcima je predstavljen projekt vinskih cesta Križevci - Kalnik - Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su razvoj postojećih i izgradnja novih turističkih kapaciteta te suradnja s partnerima iz Mađarske

F4ao3hnwo8ae0n9oavjirm6cw8j

Vinograd (foto Duško Jaramaz/PIXSELL)

U organizaciji Grada Križevaca i Turističke zajednice Križevaca, u Razvojnom centru i tehnološkom parku predstavljen je projekt vinskih cesta Križevci - Kalnik - Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su razvoj postojećih i izgradnja novih turističkih kapaciteta te suradnja s partnerima iz susjedne Mađarske. Vrijednost je 400.000 eura.

Projektom bi trebala biti pružena bolja turistička ponuda na vinskim cestama. U tu svrhu uključili bi se lokalni OPG-ovi, posebno oni koji se bave seoskim turizmom institucije i lokalna zajednica, pa su uključeni i članovi VSNM-a Grada Križevaca. Ovaj projekt nudi mogućnost razvoja u prvom redu Čabrajima u kojima se seoskim turizmom bavi porodica Rakić te susjednog Vojakovca koji je bogat kulturnim i povijesnim znamenitostima. Svoju priliku mogla bi dobiti i mjesta poput Vojakovačkog Osijeka koji se već može pohvaliti izgradnjom turističke infrastrukture u vidu info-edukativnih tabli i organizaciji drugih aktivnosti.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više