Novosti

Kronika

Успjeшни литeрaрци

Нaгрaђeни учeници Пoдручнe шкoлe у у пoткaлничкoм диjeлу Пригoрja: Удругa "Mлaдa пeрa" из Чaкoвцa дoдиjeлилa je плaкeту ПШ Вeлики Пoгaнaц збoг литeрaрнoг изрaжaвaњa учeникa и учeницa

Large 4

Veliki Poganac sve više se potvrđuje i kao kulturni centar Srba u potkalničkom dijelu Prigorja. Takav status ovoga starog krajiškog mjesta, opravdala je i Područna škola Veliki Poganac. Zahvaljujući literarnom talentu učenika i učenica, ova škola dobila je vrijednu književnu plaketu udruge "Mlada pera" iz Čakovca. Kruna ovog uspjeha je izdavanje slikovnice "Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka" u kojoj su se našle brojne ilustracije i tekstovi velikopoganačkih školaraca. Učenica Zorana Đurašević već je poznata kao autorica priče o "Zmajčeku Pozojčeku" za koju je dobila i nagradu "Zlatno pero", a učestvovala je ove godine u književnom festivalu posvećenom Miroslavu Krležu i njegovom boravku u Dugoj Rijeci. Nešto više o samoj nagradi za literarni rad đaka rekla je Marina Levak, učiteljica PŠ Veliki Poganac.

- Učenici Književne stvaraonice iz PŠ Veliki Poganac dosad su nagrađivani vrijednim nagradama i priznanjima za svoje literarne radove. Literarni radovi i ilustracije između ostalih su objavljeni u slikovnici "Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka". Ove godine, zbog epidemioloških mjera nije bila održana promocija slikovnice u Čakovcu. Udruga "Mlada pera" iz Čakovca dodijelila je plaketu PŠ Veliki Poganac kao Izvoru literarnog izražavanja mladih za 2020. godinu. Dodijeljena Plaketa razveselila je učenike, koji su dali poseban doprinos razvoju i promociji Udruge. To je prije svega priznanje za njihov trud i zalaganje u ovim turbulentnim vremenima. Sve što je vrijedno u životu iziskuje puno ljubavi, truda i zalaganja. Kada uloženi trud bude nagrađen postaje pozitivna motivacija i poticaj za neke nove priče i podvige - istaknula je Marina Levak.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više