Novosti

Politika

Tribina: Ako me se sete na Dan žena, sete

O tome koliko se od 1990-ih promijenile tradicionalno muško-ženske uloge na ovim prostorima, na novoj tribini u Privredniku, u utorak, 6. marta, u 18 sati govorit će Sonja Leka iz udruga Tara, Rada Borić, borkinja za ljudska prava i Dragana Jeckov, prva saborska zastupnica SDSS-a

U0f1v657rko4rcv9t6lc30mrg4c

Tribina pod nazivom ‘Ako me se sete na Dan žena, sete’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 6. marta, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Na novoj tribini u Privredniku bit će riječi o tome koliko je recentna povijest nasilja, pogotovo u ratu 1990-ih, promijenila tradicionalno muško-ženske uloge na ovim prostorima; jesu li žene, kao diskriminiraniji spol u mnogim društvenim segmentima, 1990-ih bile spremnije na drastične promjene i njihove posljedice; kako su podnijele ratne traume te jesu li se nakon rata bolje snašle od muškaraca, nakon povratka iz progonstva, ali i u gradovima u kojima su mnogi muškarci ostali bez posla i izgubili ulogu koju su namjeravali igrati u životu.

O svemu tome govorit će žene koje svojim aktivizmom pokazuju kako se treba boriti i za ženska prava i za prava svih pripadnika svoje zajednice, bez obzira da li žive u urbanim sredinama ili u krajevima zaboravljenim od svake vlasti: Sonja Leka iz udruga Tara, Ličko Petrovo Selo, Rada Borić, borkinja za ljudska prava i Dragana Jeckov, prva saborska zastupnica SDSS-a, a tribinu će moderirati novinar Saša Kosanović.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više