Novosti

Kronika

Сурaдњa Бaњaлукe, Пaкрaцa и Oкучaнa

Сусрeт вoдствa Грaдa Пaкрaцa сa првим чoвjeкoм нajвaжниjeг грaдa Рeпубликe Српскe: Прeдстaвници лoкaлних влaсти Зaпaднe Слaвoниje рaзгoвaрaли су сa грaдoнaчeлникoм Бaњa Лукe

Q1m124pqgheskk1midw9e1zcpmj

Razgovori u gradskoj upravi Banjaluke

Na nedavnom susretu u Banjaluci, gradonačelnik Igor Radojičić dogovorio je sa zamjenicima gradonačelnika grada Pakraca i općine Okučani Nikolom Ivanovićem i Sinišom Martinovićem intenziviranje suradnje u oblasti kulture, zajedničkih projekata kroz EU fondove i saradnju u pogledu turizma, obrazovanja te posjete djece i mladih Banjaluci i Pakracu.

- Banjaluka je prirodni regionalni centar na koji se naslanjaju mnogi drugi gradovi pa i oni prema Zapadnoj Slavoniji. Veoma smo zainteresovani za saradnju sa ljudima na ovim područjima i postoji nekoliko oblasti kao što je kultura i komunikacija mladih - rekao je Radojičić koji je najavio da će u narednom periodu kulturno-umjetnička društva iz Banjaluke imati priliku da se predstave u nekoliko zapadnoslavonskih općina.

- Razgovarali smo o mogućnostima da mladi sa tog područja dođu u naš grad i upoznaju ga, rekao je Radojičić, ističući da su predstavnici Pakraca i Okučana izrazili spremnost da prenesu svoja iskustva u segmentu korištenja sredstava iz EU fondova, s obzirom na to da je Hrvatska u Uniji.

- Želim da ljudi iz nekoliko susjednih opština preko Save osjećaju da je Banjaluka blizu, da mladi mogu ovdje doći i školovati se, kao i da se uz kulturnu može ostvariti i poslovna saradnja - rekao je Radojičić.

Zamjenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović izrazio je zadovoljstvo što su domaćini imali priliku da gradonačelnika Radojičića upoznaju o položaju i statusu srpske zajednice u zapadnoj Slavoniji, kao i mogućnostima saradnje ovog dijela RS i Zapadne Slavonije.

- Poseban akcent bio je na saradnji u oblasti kulture, a zainteresirani smo za povezivanje gradova i veselimo se nastavku saradnje - rekao je Ivanović koji, kao i Martinović smatra da će se suradnja sa Banjalukom značajno razviti u narednom periodu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više