Novosti

Kronika

Skupština karlovačke Prosvjete

Pedesetak delegata usvojilo izvještaj o radu pododbora karlovačkog SKD-a "Prosvjeta": Unatoč pandemiji, karlovački pododbor Prosvjete organizirao je više književnih tribina, sastanaka i sudjelovao u drugim aktivnostima

Large 1

Skupština u Zornim domu

Redovna godišnja skupština karlovačkog pododbora Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" održana je u četvrtak 29. jula u maloj sali karlovačkog gradskog kazališta Zorin dom. Pedesetak delegata usvojilo je izvještaj o radu pododbora u prošloj godini, kao i financijski izvještaj te okvirni plan rada za ovu godinu. Skupštini su kao članovi pododbora prisustvovali i predsjednik Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva za Karlovačku županiju iz Vojnića Dušan Crnković i potpredsjednik karlovačkih antifašista Mirko Miladinović. Izvještaj o radu podnio je predsjednik pododbora Milan Lapčić.

- Važno je napomenuti da su ukupan život i aktivnosti našeg pododbora bili podređeni specifičnim okolnostima života i rada u pandemiji virusa korona. Iako su mjere bile rigorozne naš pododbor imao je dosta aktivnosti - rekao je Lapčić i potom nabrojio aktivnosti likovne, književne i etno sekcije.

Sudjelovalo se na više likovnih kolonija, a svoje radove je na više izložbi pokazala etno sekcija. Organizirano je i više književnih tribina sa po desetak sudionika koji su se prisjetili i svojih članova. Iniciran je i sastanak sa ostalim srpskim organizacijama i društvima lijeve i građanske orijentacije, a sudjelovalo se u organizaciji i realizaciji prvih Dana antifašizma u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Prošlu godinu pododbor je završio sa gubitkom od oko pet hiljada kuna, što je nadoknađeno iz prihoda za ovu godinu. Što će od plana biti realizirano ovisit će o stanju sa pandemijom. U planu je nekoliko izložbi i likovnih kolonija te nekoliko tribina i "divana" sa desetak prisutnih o nekim aktuelnim temama i poznatim ljudima. Ove godine će se u decembru, ali sada još nije poznato na koji način, obilježiti 25. godišnjica formiranja karlovačkog pododbora kada će skromno biti nagrađeni osnivači pododbora.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više