Novosti

Kronika

Рaдoви у Пoдрaвини

Инфрaструктурни зaхвaти нa кoпривничкoм пoдручjу: Oсим aсфaлтирaњa путa Плaвшинaц - Влaислaв - Бoрoвљaни, бит ћe прoширeн мoст крaj Вeликoг Пoгaнцa

Lkmgu3lofhaxm74pa15wm502mnj

Uređenje nerazvrstane prometnice

Započeli su radovi na modernizaciji nerazvrstane ceste Plavšinac - Vlaislav - Borovljani kod Koprivnice. Cesta u duljini više od 4 kilometra koja prolazi kroz spomenuta naselja, bit će gotova do kraja 2019. godine, a vrijednost cijele investicije za koju su sredstva dobivena iz EU fondova, iznosi 2,3 milijuna kuna. Prva trasa dionice počinje od pravoslavne Crkve sv. Lazara u Plavšincu, a završava kod dijela asfaltirane županijske ceste u Vlaislavu. Druga dionica kreće od Društvenog doma u Vlaislavu do ceste u Borovljanima.

- To je zahtjevnija dionica, osobito u nekim svojim dijelovima koji prolaze kroz uske prolaze, kako mi to kažemo ‘klance’. Upravo tamo će se morati proširivati. Morat ćemo skidati padine klanaca kako bi se dobila potrebna 4 metra širine ceste, metar bankine te metar prostora sa svake strane - reko je Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski.

Tokom prošlog tjedna, varaždinska tvrtka Hanžek započela je s radovima na rekonstrukciji mosta preko ceste u blizini Ludbreškog Ivanca i Velikog Poganca. Zbog uskog prolaza preko mosta koji je izgrađen još za vrijeme Jugoslavije, mnogim lokalnim vozačima bila je otežana vožnja. Nemogućnost istovremene vožnje u oba pravca te dugotrajna čekanja, posebice tokom ljetnog perioda, za mještane mnogih mjesta u Općini Rasinja i susjedne Općine Križevci predstavljali su problem. Takva prometna situacija, Županijsku upravu za cestu Koprivničko-križevačke županije (ŽUC), navela je na projekt nužne rekonstrukcije mosta radi povećanja sigurnosti i nesmetanog prometa na toj dionici lokalne ceste.

- Radi se o rekonstrukciji propusta preko potoka Gliboki na javnoj cesti ŽC 2089. Ugovorena vrijednost radova je 145.000 kuna, a radove izvodi tvrtka Hanžek iz Varaždina. Postojeći je propust konstrukcijski bio dotrajao te je bio preuzak u dijelu kolnika, bez pješačke staze. Rekonstrukcijom će biti obnovljena betonska obloga, bit će proširen za dvosmjerni promet i dograđena pješačka staza. Svi radovi će biti dovršeni do kraja studenog - odgovoreno je iz ŽUC-a Koprivničko-križevačke županije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više