Novosti

Kronika

Рaдoви oкo aмбулaнтe

Рaднa aкциja у пoдрaвскoj Глoгoвници oкo здрaвствeнe aмбулaнтe кoja je дoбилa нoви изглeд, a уклoњeнo je и нeкoликo стaрих стaбaлa jeлe и брeзe jeр су билa стaрa и oпaснa зa пjeшaкe и вoзилa

Ok67hkj0lfmgruuac0jnl7iwobf

Ambulanta u Glogovnici

Okoliš oko zdravstvene ambulante u Glogovnici, prošlog tjedna dobio je novi izgled. Posječeno je nekoliko starih stabala jele i breze, a sve radove uređenja izvela je podravsko poduzeće Pila iz Gole kod Koprivnice.

- Stabla su morala biti uklonjena jer su bila stara i opasna za pješake i vozila. Posebno opasne su bile grane koje su mogle pasti u slučaju jačeg vjetra. Sada je sve očišćeno i sigurno - rekao je jedan od radnika. Ambulanata u Glogovnici, prije više od 30 godina izgrađena je dobrovoljnim doprinosom i radom mještana više potkalničkih naselja. Svoju pomoć kod financiranja izgradnje ambulante, među ostalima, dali su i mještani iz Vojakovačkog Osijeka.

- Svi su pomogli, bilo je to negdje 70-tih godina prošlog stoljeća. Sjećam se da je najprije održan referendum o samodoprinosu. Nakon toga krenuli su radovi. Ljudi su radili razne građevinske poslove, pored toga što su dali novac. Nije to nikome bilo teško i sve se radilo s velikim veseljem - rekao je Jovo Vitanović, mještanin Vojakovačkog Osijeka.

U glogovničkoj ambulanti, 10 godina nakon njene izgradnje, radio je i Jusuf Abou Aldan, poznati križevački liječnik sirijskog porijekla. Mnogi mještani Glogovnice, Apatovca i Vojakovačkog Osijeka, Jusufa se sjećaju po velikoj stručnosti i humanosti.

- Dok je tu radio, bio je izuzetno pošten i cijenjen. Baš jako dobar čovjek. Nikome nije smetalo, kako je danas s nekima slučaj, što je on bio Sirijac. Nismo ga smatrali ni imigrantom ni strancem. Volio je ljudima uvijek pomoći, čak im je nabavljao kvalitetnije lijekova. On je s obitelji živio u ambulanti, tu su bili i stanovi. Pacijenti su mogli doći u svako doba dana i noći, uvijek ih je primio. Za njega imam samo riječi hvale - rekla je starija mještanaka Apatovca.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više