Novosti

Politika

Radnička fronta ispred Pevexa pozvala Škoru na sučeljavanje

Škorinom programu je cilj zatiranje solidarnosti, smanjenje poreza najbogatijima, mogućnost odgađanja plaćanja poreza i privatizacija zdravstva u kojoj bi onaj tko ima više dobio bolju uslugu, kazala je Katarina Peović pozvavši Miroslava Škoru na predizborno sučeljavanje

Q871gg9jtr7edw6k9ldduzuw3v8

Članovi Radničke fronte (foto Nenad Jovanović)

Na konferenciji za medije ispred robne kuće Pevex u Zagrebu, u ponedjeljak, Katarina Peović iz Radničke fronte, pozvala je na sučeljavanje Miroslava Škoru, dok je radnike i radnice Pevexa pozvala da ne glasaju za one, koji se poput Škore, koriste politikom za bogaćenje. Inače, suvlasnik Pevexa je Mario Radić, jedan od ključnih ljudi u Škorinoj kandidaturi.

- S razlogom smo ispred ovog dućana kako bismo pozvali radnike i radnice kojima se Škoro nominalno obraća da ne glasaju za takve političke opcije. Miroslav Škoro je prije nekoliko dana objavio svoje uvjete po kojima bi se sučeljavao s Davorom Bernardićem i Andrejom Plenkovićem u kojima je sugerirao da je do sada imao neravnopravan tretman na debatama. Međutim, u debati u kojoj je sudjelovao sa mnom nije mu problem bio neravnopravan tretman, nego je diskvalificirao sebe svojim homofobnim i antimanjinskim političkim stavovima te zagovaranjem ‘Za dom spremni’ kao ustaškog pozdrava. Posebno se diskreditirao stavom da treba pomilovati Tomislava Merčepa koji je osuđen za zločine i ubojstva 43 civila, među kojima i 12-godišnje djevojčice i njenih roditelja - rekla je Peović koja sumnja da će Škoro prihvatiti poziv na dvoboj.

- Pitanje je da li se Škoro usudi debatirati s nekim tko postavlja neugodna pitanja, jer od Bernardića i Plenkovića ne možemo očekivati da mu postave neka od njih, ako se zna da je Bernardić zagovornik statusa quo, a Plenković skoro pa izvjesni koalicijski partner. Ali ni meni ni Radničkoj fronti nije na pameti zgražati se nad njegovim politikama, nego razotkriti što stoji iza njih. Iza Škore stoji privatni interes bogatih skupina, ergela Pevexovih menadžera povezanih s tajkunima i milijunaši na vezi s ruskim plinskim lobističkim skupinama, a u pozadini Škorinog nacionalizma je interes za pogodovanjem tim skupinama - rekla je.

Podsjetila je da je ulaskom u politiku na predsjedničkim izborima Škoro rekao da će stati na kraj duopolu HDZ-a i SDP-a koji omogućavaju ljudima da preko stranačkih iskaznica dođu do radnih mjesta. A on sam je sve stekao i postigao stranačkom iskaznicom HDZ-a u koji se učlanjivao čak dva puta. - Škoro je bio u ministarstvima i po ambasadama, bio je direktor Croatia Recordsa, Sanaderov gradonačelnički kandidat u Osijeku, a njegove firme kroz ugovore s Gradom Zagrebom i državom godišnje zgrću desetine milijuna kuna.

Naglasila je i da su u Škorinom programu smanjenje poreza najbogatijima, mogućnost odgađanja plaćanja poreza i privatizacija zdravstva u kojoj bi onaj tko ima više, dobio bolju uslugu, čime se krši solidarnost. Ono što Škoro ima od naroda je narodna imovina koju je prisvojio. Dakle, Škoro i njegov imovinski pokret nisu nikakva alternativa niti promjena, nego samo nastavak antiradničke politike, rekla je i pozvala radnike da glasaju za opciju koja stoji uz narod i provodi narodne i radničke politike, a da ne nasjedaju na pozive bogataša kojima politika služi za vlastitu korist i koji cinično poručuju da su ušli u politiku da bi branili taj narod.

Na pitanja Novosti potvrdila je da će lijevo zelena koalicija koju čine Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Za grad, Radnička fronta i ORaH imati liste u svih deset izbornih jedinica, da će ona biti nosilac liste u osmoj izbornoj jedinici, kao i da će svi kandidati biti poznati za nekoliko dana.

- Naši ciljani glasači su narod i radnici, dakle apsolutno svi koje nitko ne zastupa. iako se na njih vole pozivati, rekla je Peović.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više