Novosti

Kronika

Пунe кoшaрe кoлaчa

Чeтрнaeстa мaнифeстaциja у oргaнизaциjи Прoсвjeтинoг пoдoдбoрa у бaниjскoм мjeсту: Maртoвскa смoтрa у Maлoм Грaдцу joш jeднoм je oбиљeжeнa oдличним дoмaћим кoлaчимa

Ewcelftmche9lr7xy86bsxani43

Baš slatko – manifestacija u Malom Gradcu

I ovogodišnja, 14. po redu, Tradicionalna martovska smotra, održana 16. marta u Malom Gradcu u organizaciji tamošnjeg pododbora ‘Prosvjete’, protekla je uz nastupe KUD-ova i ansambala pododbora ‘Prosvjete’, kao i takmičenja u izradi kolača.

- Drago nam je da su osim nas kao domaćina nastupili članovi pododbora iz Garešnice, Vrginmosta, Hrvatske Kostajnice, Zagreba i glinska ‘Treća sreća’ – rekla je predsjednica pododbora Željka Marčinko. Ove godine su u Malom Gradcu prvi put nastupili članovi muške pjevačke grupe zagrebačkog pododbora. Izveli su više tradicionalnih pjesama uz jednu ojkalicu, a član Stojan Latinović izrazio je zadovoljstvo kvalitetom programa i prijemom publike.

Kao što su pjevači, plesači i svirači dali sve od sebe, tako je teška borba bila i oko najboljeg kolača. Pobjednici su ove godine bili članovi pododbora iz Hrvatske Kostajnice koji su po riječima voditeljice Irene Bekić - donijeli punu košaru kolača.

- Bazirali smo se na starinskim kolačima, tako da tu ima štrudle, makovnjače, kiflice i kolača s jabukama. Te su kolače pripremale domaćice od 75, ali i od 20 godina - rekla je Bekić.

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević koji je s predstavnicima srpske zajednice u gradu prisustvovao Kolačijadi naglasio je da će gradske vlasti podržavati sve manifestacije koje pridonose životu zajednice.

- Drago mi je da ima puno ljudi, ali i dosta mladih. Gdje ima mladih, Grad uvijek uskače i uskakat će na svim drugim područjima. Čestitam Pododboru, jer osim ovoga, uvijek imaju razne inicijative - rekao je gradonačelnik.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više