Novosti

Politika

Promocija ‘Antifašističkog vodiča za ljepši svijet’

Promocija ‘Antifašističkog vodiča za ljepši svijet’ bit će održana u petak, 31. januara, u 19 sati, u ‘Privredniku’ u Zagrebu. Na promociji će govoriti Tamara Opačić iz Novosti, Zoran Restović iz UABA-e Šibenik, predsjednička kandidatkinja Katarina Peović te sociolog Rastko Močnik

8kespcpioy1287z7mp0gjdtvy42

Promocija ‘Antifašističkog vodiča za ljepši svijet’ bit će održana u petak, 31. januara, u 19 sati, u dvorani SKD-a ‘Privrednik’, u Preradovićevoj ulici 18 u Zagrebu. Na promociji će govoriti Tamara Opačić, zamjenica glavnog urednika tjednika ‘Novosti’ iz Zagreba, Zoran Restović iz Udruge antifašističkih boraca i antifašista Šibenik, Katarina Peović, bivša gradska vijećnica i predsjednička kandidatkinja te sociolog Rastko Močnik iz Ljubljane.

‘Sedamdeset i pet je godina prošlo od Drugog svjetskog rata, a odnos prema fašizmu i antifašizmu i dalje je jedna od ključnih dnevnopolitičkih tema u zemljama regije. I to nije samo naš problem: u Italiji se posljednjih mjeseci deseci tisuća ljudi okupljaju na trgovima da pjevaju partizanske pjesme dok vođa opozicije kuca na vrata sugrađana ‘čudnog imena’. U Americi predsjednik odbija osuditi političko ubojstvo antifašističke prosvjednice, dok su njemačke tajne službe nedavno utvrdile da preko 550 pripadnika tamošnjih oružanih snaga ima aktivne simpatije prema nacizmu.

Fašizam nije samo povijesna prijetnja. Njegovi su oblici sastavni dio naše svakodnevice i ne smiju se ignorirati. To je shvaćanje bilo jedan od ključnih motiva autorskom kolektivu, sastavljenom od različitih aktivista iz regije, ali i Njemačke, da sastave ‘Antifašistički vodič za ljepši svijet’ ne bi li pokušali odgovoriti na neka bitna teorijska i praktična pitanja vezana uz antifašističko djelovanje’, stoji u pozivu organizatora na ovu drugarsku raspravu i druženje.

Izdavanje ‘Antifašističkog vodiča za ljepši svijet’ i njegovu promociju organizira Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više