Novosti

Kronika

Projekti za Prgomelj

Izgrađen je projekt energetske obnove za Osnovnu škola u Prgomelju, malom mjestu kod Bjelovara, a projekt je gotov i za multifunkcionalno igralište koje Grad Bjelovar planira izgraditi iza škole

Large 5

(foto Nikola Čutuk/PIXSELL)

U Prgomelju kod Bjelovara, malom mjestu u kojem žive i pripadnici srpske zajednice, u budućnosti očekuju ostvarenje značajnih projekata. Nosilac je Grad Bjelovar, a cilj je obnova škole i izgradnja višenamjenskog igrališta. Projekti koji bi trebali poboljšati život svih stanovnika Prgomelja te zadovoljiti njihove društvene potrebe već su izrađeni i za njihovu realizaciju bit će iskorištena i sredstva iz nadležnih evropskih fondova.

- Osnovna škola u Prgomelju pripada Osnovnoj školi Rovišće i Grad Bjelovar joj nije osnivač. Nalazi se u zgradi u vlasništvu bjelovarske 4. osnovne škole, no Grad ju je odlučio obnoviti kao i ostale školske zgrade u Bjelovaru. Projekt energetske obnove je izrađen, a vrijednost mu se procjenjuje na 850.000 kuna. Školska bi zgrada tako prešla iz E energetskog razreda u C razred, što bi osiguralo brojne uštede. Projekt će biti prijavljen na prvi europski natječaj za obnovu - rekao je gradonačelnik Dario Hrebak te dodao kako će iza škole biti napravljeno multifunkcionalno igralište za što je projekt također gotov.

Oduševljenje nije krio ni Marijan Špoljarić, predsjednik Mjesnog odbora Prgomelj. On je istaknuo da je zadovoljan trudom gradske uprave uloženim u njihovo naselje te se nada daljnjoj suradnji.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više