Novosti

Društvo

Produžene mjere

Iako su mjere otpisa troškova električne energije i RTV preplate i dosad bile na snazi, pojedini građani dobivali su redovno račune na svoje kućne adrese, pogotovo od privatnih distributera električne energije

Large intrigator  paulina

(foto Sanjin Strukić/PIXSELL)

Vlasnicima objekata sa žutim i crvenim naljepnicama koji imaju prebivalište na potresom pogođenom području Vlada je produljila mjeru otpisa troškova električne energije i RTV preplate do kraja godine. Također, građanima s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije produljena je mjera besplatnog prijevoza vlakom i korištenja autoceste A11 od Zagreba do Lekenika bez naknade.

Vlada je prvi put priznala da je uslijed rasta cijene građevinskog materijala nemoguće izvesti prethodno dogovorene radove te je odlučila kompenzirati troškove građevinarima koji dokažu da su cijene materijala porasle za 10 i više posto ukupne cijene investicije.

Iako su navedene mjere otpisa troškova električne energije i RTV preplate i dosad bile na snazi, pojedini građani dobivali su redovno račune na svoje kućne adrese, pogotovo od privatnih distributera električne energije. Problem se javlja u različitim tumačenjima navedenih mjera. Dok HEP i privatni distributeri traže pojedinačne zahtjeve za oslobođenje uz račun, Stožer civilne zaštite tumači da su svi podaci službenim putem već dostavljeni na adrese distributera. Po svemu sudeći, praksa pokvarenih telefona nastavit će se do kraja godine, jer i u posljednjoj odluci Vlada ponavlja da Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvo rada, obitelji i socijalne politike dostavljaju evidenciju vlasnika oštećenih objekata distributerima električne energije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više