Novosti

Društvo

Privedena dvojica navijača Dinama u Bijelom Brdu

Bad Blue Boysi su na utakmici BSK-a i Dinama veličali fašističku tvorevinu Nezavisnu Državu Hrvatsku pjevajući: "Hrvatska mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živjela NDH"

Large dinamo

Navijači Dinama u Bijelom Brdu sa zastavom Vatikana (foto Davor Javorović/PIXSELL)

Dvojica navijača Dinama privedena su zbog neprimjerenog skandiranja i kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima na utakmici NK Dinama i NK BSK u Bijelom Brdu, kod Osijeka, objavila je u četvrtak osječko-baranjska policija.

Utakmica je odigrana u sklopu hrvatskog nogometnog kupa, na stadionu NK BSK u Bijelom Brdu, a pratilo ju je oko 1100 navijača. Za vrijeme utakmice došlo je do neprimjerenog skandiranja skupine navijača, a prije, tokom i nakon nogometne utakmice policija je privela dvojicu navijača zbog počinjenih prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi nisu mogli potvrditi da su privedeni navijači NK Dinama iz skupine Bad Blue Boys, navodeći kako se, u suradnji sa zagrebačkom Policijskom upravom, provode daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem identifikacije svih navijača koji su kršili zakon. Po završetku kriminalističkih istraživanja Policijska uprava obavijestit će javnost o rezultatima izvida, navode u policiji.

Kako su prenijeli pojedini mediji, tijekom utakmice, skupina navijača uzvikavala je uvredljive i prijeteće parole prema mještanima srpske nacionalnosti, koji čine većinu stanovništva u Bijelom Brdu te veličala nacističku tvorevinu iz Drugog svjetskog rata NDH.

U Bijelom Brdu većinu čine mještani srpske nacionalnosti, a predsjednik kluba je Jovo Vuković, bivši saborski zastupnik SDSS-a. Bad Blue Boysi su veličali fašističku tvorevinu Nezavisnu Državu Hrvatsku pjevajući: "Hrvatska mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živjela NDH". U drugom poluvremenu s tribina gdje su bili smještani BBB-i čulo se i skandiranje: "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati!".

Podsjetimo da je zbog skandiranja navijača Hajduka iz Torcide “Bjelica Srbine, čakija ti ne gine“ na nedavnoj utakmici s Osijekom te paljenja i bacanja baklji na teren, HNK Hajduk kažnjen s 30.000 kuna kazne kao i zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više