Novosti

Društvo

Prijetnje smrću SNV-ovim aktivistima

Srpsko narodno vijeće prijavilo je prijetnje koje su počele stizati nakon ustaškog derneka u Borovu u kojima im se prijeti ubojstvom i psuje majka četnička

Large slika  2

"Jebo vam pas mrtvu majku cetnicku pocrkali svi dao bog", "Jebali vi svoju mrtvu jasenovacku djecu", "Uskoro vam dolazi kraj i to bolan kraj". Ovo su samo neke od poruka koje je stanoviti Ivan Hrastić poslao u inbox na Facebooku Srpskog narodnog vijeća nakon nedjeljnog ustaškog derneka u Borovu i reakcije srpskih institucija te predsjednika SNV-a Milorada Pupovca.

Hrastić je prijavljen policiji pa ćemo vidjeti hoće li ove otvorene prijetnje tretirati kao "neprimjereni sadržaj" vrijedan tek prekršajne kazne ili će ipak podnijeti kaznenu prijavu, kao što se na kraju ipak dogodilo s 14 mladića iz Vukovarsko-srijemske županije koji su pozivali na klanje Srba u Borovu, a kriminalističko istraživanje provodi se nad još osoba iz drugih županija.

Hrastić je još upozorio da ćemo plakati jer smo "male kuje cetnicke", da se "posere u laz zvanu Jasenovac", da mu se na rukama još osjeti krv četnička, pozivao da pocrkamo dabogda u najgorim mukama i sve tako tome slično.

Predstavnici srpske zajednice, bez obzira radi li se o SNV-u, SDSS-u, ZVO-u ili nekom četvrtom, već su dugo izloženi u pravilu nekažnjenom vrijeđanju i prijetnjama, posebno na društvenim mrežama. Pripadnici neoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca nesmetano su palili tjednik Novosti ispred sjedišta SNV-a u Zagrebu.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više