Novosti

Kronika

Prevladana kriza

U protekle četiri godine Osječko-baranjska županija višestruko je povećala izdvajanja za potpore gospodarstvu te mu daje snažan poticaj i kroz izgradnju gospodarske infrastrukture, prvenstveno Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće (RDC) u Nemetinu te Gospodarskog centra u Osijeku

U protekle četiri godine Osječko-baranjska županija (OBŽ) višestruko je povećala izdvajanja za potpore gospodarstvu te mu daje snažan poticaj i kroz izgradnju gospodarske infrastrukture, prvenstveno Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće (RDC) u Nemetinu te Gospodarskog centra u Osijeku.

Na svojoj internet-stranici Županija je nedavno objavila da je u 2020. godini, usprkos kovid-krizi, ostvaren pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 1,283 milijarde kuna. Time je OBŽ u hrvatskim okvirima zauzela treće mjesto po uspješnosti, odmah iza Grada Zagreba i Zagrebačke županije. U pozitivne gospodarske trendove ubrajaju porast zaposlenosti, smanjenje nezaposlenosti te porast broja obrta i porast prosječne mjesečne neto-plate.

U 2020. godini u OBŽ je bilo 5.869 poduzetnika, što je u usporedbi s prethodnom godinom donijelo povećanje od 1,41% (odnosno povećanje za 82 poduzetnika). Prihodi poduzetnika u 2020. premašili su one iz 2019, ali i iz 2018. godine, te su iznosili – 28,6 milijardi kuna.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više