Novosti

Kronika

Učenici prepoznali prednosti Srpske pravoslavne gimnazije

Za upis u prvi razred Srpske pravoslavne opšte gimnazije u Zagrebu prijavila su se 24 učenika, tako da smo već u ljetnom ispitnom roku ispunili plan upisa, kaže direktor gimnazije Slobodan Lalić

Wz4g89fe8ppn2guz6fhqj7je14f

(foto Goran Stanzl/PIXSELL)

Za upis u prvi razred Srpske pravoslavne opšte gimnazije u Zagrebu prijavila su se 24 učenika, tako da smo već u ljetnom ispitnom roku ispunili plan upisa, izjavio je za Novosti direktor gimnazije Slobodan Lalić.

- Raduje nas činjenica da je od upisanih učenika njih desetoro iz Zagreba, među njima i oni koji žive u susjedstvu, što znači da su prepoznali gimnaziju kao obrazovnu ustanovu koja ispunjava njihova očekivanja. Ostali učenici dolaze iz Knina, Gračaca, Topuskog, Gline, Hrvatske Kostajnice i drugih mjesta. Učenika iz Slavonije nema, tako da je najistočnije mjesto odakle nam dolazi netko od njih Dežanovac kod Daruvara - kazao je Lalić.

- Činjenica da je ostvaren plan upisa znači da jesenskog roka neće biti, ali će se naći neko mjesto za one koji iz opravdanih razloga nisu mogli prikupiti dokumentaciju ili one koji započinju školsku godinu u nekoj drugoj gimnaziji, a onda žele preći u našu - rekao je Lalić, dodajući da će nastavničko vijeće uvažavati takve molbe.

Do kraja jula završit će formalni dio upisa koji se i ove godine provode elektronskim putem, a učenici će dobiti i upute za dobivanje mjesta u učeničkim domovima s obzirom da gimnazija uz ostale beneficije osigurava i smještaj za učenike izvan Zagreba.

- Nastava počinje 7. septembra, a mi smo pripremljeni i za odvijanje nastave klasičnim putem uz pridržavanja svih epidemioloških mjera, ali i za on-line nastavu u slučaju da se epidemijska situacija pogorša - naglasio je Lalić.

On se osvrnuo i na uspjehe ovogodišnje generacije maturanata na državnoj maturi. Učenici su i ovaj put ostvarili dobre rezultate, a osim u srpskom jeziku, jako su dobri bili i u engleskom i kemiji, rekao je Lalić i dodao da su svi upisali željene fakultete, osim dvoje učenika koji svoje daljnje školovanje žele nastaviti u inozemstvu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više