Novosti

Kronika

Прeдлoжитe нajбoљe зa нaгрaдe

Дo 15. jaнуaрa 2022. гoдинe сви пoдoдбoри, пojeдинци и институциje мoгу упутити приjeдлoгe Глaвнoм oдбoру "Прoсвjeтe" зa дoдjeлу гoдишњих нaгрaдa и признaњa зa 2021. гoдину

Large prosvketa

Glavni odbor SKD-a “Prosvjeta” poziva sve svoje pododbore, pojedince i institucije da im upute prijedloge za dodjelu godišnjih nagrada i priznanja za 2021. godinu. Prijedlozi se primaju do 15. januara 2022. godine.

Na temelju odluke Glavnog odbora od 11. decembra 2021. godine Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” raspisalo je javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu godišnjih nagrada i priznanja:

1. “Sava Mrkalj”, godišnja nagrada za poseban doprinos kulturi Srba u Hrvatskoj. Za nagradu ravnopravno konkurišu autori svih vidova kulturnog stvaralaštva i istaknuti organizatori kulturnog života našeg naroda. Nagrađuje se djelo (knjiga, film, predstava, manifestacija) iz 2020. godine, ali i cjeloviti doprinos kulturnom stvaralaštvu. Nagrada se sastoji iz umjetničkog reljefa sa likom Save Mrkalja, kako ga je zamislio i stvorio Vojin Bakić, i novčanog iznosa o kojem odlučuje Glavni odbor.

2. “Desanka Đorđević”, godišnja nagrada pojedincu za zasluge u oblasti amaterskog stvaralaštva SKD “Prosvjeta”.

3. Zlatna značka, godišnje priznanje koje se dodjeljuje u posebnim prilikama istaknutim članovima Društva ili zaslužnim pojedincima izvan redova naše zajednice koji su zadužili Društvo, doprinoseći ostvarenju njegovih ciljeva.

4. Povelja SKD “Prosvjeta”, godišnje priznanje koje se dodjeljuje institucijama za doprinos radu i razvoju programa SKD “Prosvjeta”.

Da bi prijedlog bio razmatran mora sadržavati iscrpno obrazloženje u kojim je, pored ostalog, predlagač dužan ukazati na dosadašnje javne ocjene rada predloženog autora u srpskoj i/ili hrvatskoj kulturi.

Godišnje nagrade i priznanja SKD "Prosvjeta" biće svečano uručene dobitnicima na Dan Društva Sv. Savu 27. januara 2022. godine.

Prijedlozi se primaju do 15. januara 2022. i mogu se dostaviti na e-mail skdprosvjeta@skdprosvjeta.com, a naknadno poštom na adresu: SKD “Prosvjeta”, Berislavićeva 10, pp 739, 10000 Zagreb ili predati u upravi Društva na adresi: Berislavićeva 10, Zagreb.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više