Novosti

Kronika

Oсми мaрт у Бoрoву

Свojу крeaтивнoст и прeдузeтнoст жeнe из Бoрoвa су и oвe гoдинe пoкaзaлe нa прoдajнo-излoжбeнoм сajму ручних рaдoвa и рукoтвoринa, умeтничких прeдмeтa, нaкитa и прoизвoдa дoмaћe рaдинoсти

7ldrsmy86lottf81peiizphek1h

Štand Milke Kovačić sa mlečnim proizvodima

Svoju kreativnost i preduzetnost žene iz Borova su i ove godine pokazale na prodajno-izložbenom sajmu ručnih radova i rukotvorina, umetničkih predmeta, nakita i proizvoda domaće radinosti koji je povodom Međunarodnog dana žena organizovao Aktiv žena SDSS-a opštine Borovo.

Uprkos kiši i hladnom vremenu sajmu se odzvalo desetak žena i nekoliko desetina posetilaca. Čestitajući svojim sumeštankama praznik, predsednica Aktiva Senka Romić poželela im je ‘da budu srećne, voljene i slobodne’. Osim što su predstavile ono čime se bave, žene su ponešto uspele i da prodaju. Štand Milke Kovačić bio je krcat domaćim mlečnim proizvodima. Dimljeni, kiseli i podlevani sir, trapist, mleko…

- Od rođenja živim na selu i bavim se poljoprivredom. Život žena na selu je težak, ni sveca ni petka, ali se od nečega mora živeti - kaže Milka.

Mirjana Čupić se predstavila čitavom lepezom proizvoda prirodne kozmetike iz domaće radinosti, a slikarka Ljubica Mirosavljević svojim uljima na platnu. Bilo je tu domaćih medenjaka, biovegetarijanskih specijaliteta, ukrasnih predmeta od oslikanog stakla, u dekupaž i drugim tehnikama.

Želeći da pokaže kako ne postoje podele na muške i ženske poslove, načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović je i ove godine ispekao stotinjak palačinki koje su imali priliku da probaju kako učesnice sajma tako i posetioci. Predsednik borovskog SDSS-a Srđan Jeremić je svakoj ženi uručio karanfil, simbol borbe za ženska prava, poželevši im da u svojim željama budu ustrajne uz poziv da se uključe u društveno-politički život svoje zajednice.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više