Novosti

Kronika

Opremljen studio TV ZVO

Ambiciozan projekt TV produkcije Zajedničkog vijeća općina: Nakon sedam godina rada, kninski studio je dobio modernu tehniku za emitiranje i rad na terenu

Opdutwt4zwhvdyp3czewpz4bzg9

Srđan Kolar i Anja Šimpraga u studiju

Studio televizijske produkcije Zajedničkog vijeća općina, koji je sedam godina čekao na realizaciju u Kninu, konačno je dobio novi oblik. Tehnički opremljen i doveden u funkciju, znatno će olakšati rad kninskoj TV-ekipi, ali ujedno omogućiti brži dotok informacija s područja Like i Dalmacije. Pored studijskog prostora za potrebe snimanja, postavljena je savremena montaža i nabavljena nova tehnika za snimanje na terenu.

Predsednik Odbora za medije ZVO-a Srđan Kolar, zajedno sa dugogodišnjim snimateljem i montažerom Darkom Kovačem, te urednicom emisije ‘Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema’ Jadrankom Jaćimović, okončao je proces puštanja u rad. Iako je prvobitna postavka studija bila smještena u Općini Biskupija, prostorije u Kninu koje su od ove godine u najmu ZVO-a, biće pristupačnije i funkcionalnije za realizaciju televizijskih priloga.

- Knin je središte kojem se najviše gravitira. Od ove godine uzeli smo u najam prostor u samom centru i sada smo ga kompletno tehnički opremili. Cilj nam je da ispratimo sva dešavanja vezana za srpski narod, problematiku sa kojom se susreću povratnici, jedinstvene priče i reportaže iz ovih krajeva i približimo ih svima koji potiču odavde, a žive daleko od svog rodnog kraja, ali i onima koji nisu imali priliku upoznati ove predjele. Ujedno, bićemo na usluzi i našim predstavnicima društveno-političkog života, koji ulažu napore da obezbjede što bolje uslove povratničkoj populaciji. Ovo je prilika da ljudi ukažu na sve poteškoće, ali i lijepe stvari sa kojima se susreću, a nemaju priliku da budu zastupljeni u drugim medijima - kaže Kolar.

- Mogu reći da raspolažemo sa zaista skupom i kvalitetnom tehnikom koja će znatno poboljšati finalni proizvod. Nećemo se zaustaviti na ovome a plan je da tehnički i kadrovski pojačamo sadašnju postavku i stvorimo mogućnosti za emisije koje će se kompletno proizvoditi u ovom studiju - zaključuje Kolar.

Prostorije novog studija obišla je i Anja Šimpraga, zamjenica župana Šibensko-kninske županije, izrazivši svoje zadovoljstvo viđenim, ali i nadom da će novi produkcijski resursi znatno poboljšati informativnu djelatnost srpske zajednice u Hrvatskoj.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više