Novosti

Politika

Okrugli stol: Novinarstvo pred sudom

U svojim naporima da ukaže na problem prekomjernog tuženja novinara, HND je proveo anketu čiji će rezultati biti predstavljeni u srijedu. Na okruglom stolu sudjelovat će i tajnik Europske federacije novinara

T69zkq3yk3r36gpx6et2sd0rjfm

Okrugli stol ‘Novinarstvo pred sudom’ u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND) održat će se u srijedu 6. veljače s početkom u 11 sati u prostorijama te strukovne udruge (Perkovčeva 2, Zagreb).

Okrugli stol će se bavit problemom golemog broja građanskih i kaznenih postupaka koji se pokreću ili vode protiv novinara i medija te zloupotrebom prava na zaštitu časti i ugleda. Organizatori posebno najavljuju predstavljanje rezultata ankete koju su proveli na temu predmeta protiv novinara i medija, a pet osuđenih novinara izložit će svoje slučajeve.

Okrugli stol moderirat će Domagoj Novokmet, a uvodna izlaganja održat će Robert Mihaljević, glavni urednik Podravskog lista, Davorka Blažević, glavna urednica Trisa, Suzana Bandić, novinarka Zadarskog lista, Domagoj Zovak, urednik News Bara i Vladimir Matijanić, novinar Slobodne Dalmacije.

U drugom djelu sudjelovat će brojni novinari i urednici, među kojima i Nikola Bajto, glavni urednik Novosti, nekoliko sudaca i odvjetnika te Ricardo Gutiérrez, glavni tajnik Europske federacije novinara (EFJ).

Na okrugli stol pozvana je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Podsjetimo, za njenog mandata još nije donesen nijedan zakon vezan uz regulaciju pravnog okvira medija niti je raspisan dugo najavljivani natječaj Mediji zajednice.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više