Novosti

Kronika

Odgovorni Varaždinci

Članovi VSNM-ova u Varaždinu i Varaždinskoj županiji odgovorno se pridržavaju svih propisanih mjera i preporuka Štaba Civilne zaštite te smo do daljnjega odgodili sve planirane aktivnosti, kaže Mile Sekulić, predsjednik varaždinskog VSNM-a

Ekprj7mcfkhsjvmcu1zij7t3371

Mile Sekulić

Članovi VSNM-ova u Varaždinu i Varaždinskoj županiji odgovorno se pridržavaju svih propisanih mjera i preporuka Štaba Civilne zaštite RH. Kad je buknula zaraza korona virusa, oko 10. marta, oba Vijeća prestala su s aktivnostima i održavanjem sjednica.

- Odlučili smo odgoditi održavanje Dana nacionalnih manjina inače zakazano za 16. maja. Isto tako odgodili smo odlazak na komemorativni skup u Jasenovac 22. aprila, obilježavanje Međunarodnog praznika rada kao i sve druge javne manifestacije u Gradu i Varaždinskoj županiji - kazao je Mile Sekulić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u gradu Varaždinu.

Od početka godine, dodaje on, Vijeće je radilo vrlo intenzivno. Usvojen je i sporazum o sklapanju prijateljstva srpske zajednice grada Varaždina i samog grada sa Somborom u Srbiji.

- S gradskom upravom i dalje se susrećemo svakog prvog utorka u mjesecu u Gradskoj vijećnici. Sastanci su kratki i efikasni. Grad nas i dalje mjesečno financira prema usvojenom planu za 2020. godinu - ističe Sekulić.

Županijski štab Civilne zaštite Varaždinske županije, napominje Sekulić, na čelu s Robertom Vugrinom, svaki dan u 18 sati preko Varaždinske televizije upoznaje javnost sa svim događanjima u vezi korona virusa. Gradski štab Civilne zaštite putem Varaždinske televizije obavještava javnost i daje upute kako postupati u kriznoj situaciji.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više