Novosti

Kronika

Нoвe нaдстрeшницe

Цeстoвну сигнaлизaциjу и нaдстрeшницe нaмиjeњeнe учeницимa-путницимa, прoшлoг тjeднa дoбиo je и Вojaкoвaчки Oсиjeк, jeднo oд вeћих нaсeљa кoд Kрижeвaцa у кojeму живи српскa зajeдницa

Cjo9z36687vgar6djbwwf6jxgpx

Nakon Velikog Poganca i Vojakovca, Vlaislava te Palavšinca u Koprivničko-križevačkoj županiji, cestovnu signalizaciju i nadstrešnice namijenjene učenicima - putnicima, prošlog tjedna dobio je i Vojakovački Osijek, jedno od većih naselja kod Križevaca u kojemu živi srpska zajednica. Signalizaciju i nadstrešnicu postavio je Grad Križevci, a nalazi se na lokacijama u blizini mjesne osnovne škole. Njihova funkcija trebalo bi biti povećanje sigurnosti djece u saobraćaju i zaštita od loših vremenskih uslova. Odluku Grada Križevaca pozdravili su i roditelji čija djeca polaze osnovnu školu u samom mjestu i srednju školu u Križevcima.

- Bilo je i vrijeme jer tu infrastrukturu već imaju druga okolna mjesta. Djeca već godinama nemaju adekvatnu autobusnu čekaonicu ili nadstrešnicu. Do sada su jedni čekali u staroj i oronuloj zgradi mljekare, a drugi na cesti gdje su bili preko godine izloženi kiši, snijegu i vjetru te suncu. Obično bi u školu odlazili pokisli i blatni. Drago mi je što više tako neće biti i što su gradske vlasti preuzele brigu o djeci i učenicima na svom prostoru - rekao je Branko Vitanović, mještanin Vojakovačkog Osijeka.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više