Novosti

Društvo

Natječaj Ministarstva poljoprivrede za područja naseljena manjinama

Cilj natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima kako bi lakše prešli na tržišno orijentiranu proizvodnju i održivi razvoj. Centar za razvoj i investicije SNV-a na raspolaganju je za sva pitanja

Afr7zevnc3zx54792yto6449zxc

(foto Damir Špehar/PIXSELL)

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je 7. maja natječaj za financiranje projekata u 2020. prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Cilj ovog natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima, tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama, kako bi lakše prešli na tržišno orijentiranu proizvodnju i održivi razvoj. Kroz natječaj se očekuje uključenje članova gospodrstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području. Ovaj natječaj može doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Vlada Republike Hrvatske provodit će operativni program kojom je predviđena financijska podrška i posebni razvojni instrumenti. Time će se osigurati minimalni standard komunalne i socijalne infrastrukture. Također su predviđeni financijski instrumenti i bespovratne potpore poduzetnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji ne mogu sudjelovati u postojećim kreditnim linijama na područjima povratka prognanika i izbjeglica te ne područjima gdje tradicionalno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti.

Navedenom Odlukom određeno je da će Ministarstvo poljoprivrede u 2020. financirati projekte ruralnog razvoja na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom više od 5 posto pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništa iz 2011. godine.

Ministarstvo poljoprivrede financirat će projekte na temelju ovog Natječaja kroz Program ruralnog razvoja u poljoprivredi, turizmu, prerađivačkom sektoru i šumarstvu. Sve infomacije nalaze se na ovoj poveznici.

Centar za razvoj i investicije Srpskog narodnog vijeća na raspolaganju je za sva pitanja. Zainteresirani se mogu javiti na sljedeće kontakte:

mila.tatovic.ramljak@snv.hr, voditeljica Centra za razvoj, 099/323 9632

emina.durasevic@snv.hr, centralni ured Zagreb, 099/ 833 3196

milijana.nozinic@snv.hr, centralni ured Zagreb, 099/ 396 2627

nikolina.buncic@snv.hr, područni ured Kordun i Banija 099/355 7643

milos.miodragovic@snv.hr, područni ured Vukovar, 099/ 813 8949

sasa.lezaic@snv.hr, područni ured Knin, 099/ 815 2577

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više