Novosti

Kronika

Molitvena podrška SPC-u u Crnoj Gori

'U ovim predbožićnim danima u svojim molitvama sjećamo se pravoslavne braće u Crnoj Gori koja dočekuju Božić boreći se, na miran način, za očuvanje svojih hramova i manastira u kojima su se vekovima molili', poručio je mitropolit Porfirije

U pravoslavnim hramovima širom Hrvatske 5. januara održana je molitvena podrška Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori. U Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu arhijerejsku liturgiju služio je mitropolit zagrebačko-lјublјanski Porfirije uz sasluženje sveštenstva eparhije. Na kraju liturgije mitropolit je odslužio moleban za pravoslavne u Crnoj Gori, nakon čega se obratio vjernicima i pozvao ih da se ‘u ovim predbožićnim danima u svojim molitvama sjećaju pravoslavne braće u Crnoj Gori koja dočekuju Božić boreći se, na miran način, za očuvanje svojih hramova i manastira u kojima su se vekovima molili‘. Mitropolit je potaknuo vjernike da se u svojim obraćanjima Hristu mole za mir u cijelom svetu i da se sjećaju svih onih koji su bilo gdje i na bilo kakav način obespravlјeni.

Molebanu, koji je u manastiru Jasenovac služio vladika pakračko-slavonski Jovan, prisustvovale su delegacije Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i županijske organizacije SDSS-a Požeško-slavonske županije. Liturgiji su između ostalih prisustvovali državni sekretar Vlade Republike Srbije Ivan Bošnjak, Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice Pakraca, Milan Kozlović, predsjednik VSNM Pakrac i Milenko Ećimović, općinski vijećnik u Okučanima. Crkva je bila puna vjernika iz zapadne Slavonije i Republike Srpske.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više