Novosti

Kronika

Mилиoни удружeњимa

Финaнциjскa ињeкциja зa бaрaњскa удружeњa: Двa прojeктa сoциjaлнe кoхeзиje и зaпoшљaвaњa бићe oствaрeнa у Бeлoм Maнaстиру и пeт у Дaрди

R6k7tei0k994y0b9ecct9iw32w7

Potpisivanje ugovora u Belom Manastiru

16,6 miliona kuna vredne ugovore u okviru poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u Belom Manastiru, opštinama Darda, Kninu, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru, korisnicima je 6. februara uručio ministar rada i penzionog sustava Josip Aladrović.

Ukupno je potpisano 13 ugovora, a dva projekta biće ostvarena u Belom Manastiru i pet u Dardi. Obraćajući se predstavnicima udruženja ministar Aladrović je rekao da je to nastavak provedbe poziva kao pristupa urbanoj regeneraciji malih gradova na ratom pogođenim područjima, a cilj mu je pomoći ranjivim grupama stanovništva tih područja i unaprediti socijalne usluge.

- Vrijednost ukupnog poziva veća je od 76 milijuna kuna, dok je iz Europskog socijalnog fonda u mandatu ove Vlade do sada ugovoreno gotovo devet milijardi kuna, od čega je četiri isplaćeno. Očekujemo da ćemo do kraja programskog razdoblja iskoristiti maksimalni potencijal Europskog socijalnog fonda, čiji je cilj povećati socijalnu uključenost najranjivijih skupina i aktivirati sve društvene skupine kako bi društvo dobilo dodanu vrijednost - rekao je Aladrović.

Belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob rekao je kako će dva gradska udruženja koja vode brigu o deci i starijima dobiti ugovore za projekte vredne oko 2,5 miliona kuna. Osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović pozdravio je što se ugovori odnose na Beli Manastir te baranjsku opštinu Darda ocenivši kako je reč o hvalevrednom programu koji afirmiše i najranjivije društvene grupe na ratom pogođenim područjima.

- Ovaj kraj se mora oživjeti kako bi se nadoknadio zaostatak koji su donijele ratne godine, u čemu nam je potrebna potpora Vlade i nadležnih Ministarstava - rekao je Ivanović te najavio da će vrlo brzo biti predstavljen nastavak projekta ‘Zaželi’ u sklopu kojega je do sada zaposleno više od 7.000 žena. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar najavio je da će u sledećih nekoliko dana biti odabrani voditelji svih trinaest projekta te će za njih biti organizovana edukacija. Lončar je naglasio kako su do sada u iskorištavanju sredstava najuspešnija udruženja s područja grada Knina koja su dobila 23 miliona kuna.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više