Novosti

Politika

Ljetna škola srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj’

Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba tokom jula organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj’. Prijave su otvorene do 4. maja

Hendpluq3z00p8x2qxnhze4juho

Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba tokom jula organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj’. Nakon prošlogodišnjih uspješnih organizacija i provedbe Ljetne škole na Viru i ove godine se vraćamo na isto mjesto. Ljetna škola će se održavati u periodu od 19.7. do 31.7.2018. (dvije grupe po sedam dana 19.7. - 25.7.2018. 1 grupa, 25.7. - 31.7.2018. 2 grupa) u odmaralištu ‘Cvrčak’ na Viru.

Odmaralište se nalazi izvan naselja Vir, 150 m od mora s vlastitim dvorištem, sigurnim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne s pripadajućim kupaonicama. U boravak su uračunata tri glavna obroka i užina. Cilj Ljetne škole je da kod učenika pobudi dodatni interes i obogati spoznaje o kulturi i jeziku našeg naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organiziranog boravka bi učenicima omogućio da steknu nove prijatelje i obogate spoznaje o zemlji svojih predaka.

Ljetna škola je namijenjena učenicima od 3. do 7. razreda (prednost imaju 4., 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije organiziran niti jedan od oblika školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C srpski jezik i kultura). Program je koncipiran tako da se nastava i škola plivanja održavaju u prijepodnevnim satima, dok je popodnevno vrijeme rezervirano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Troškove smještaja, prehrane (tri obroka i užina), pratitelja grupe i prijevoza od Zagreba do Vira snosit će SKD ‘Prosvjeta’ i VSNM ZG. Troškove puta do Zagreba i natrag snosite sami. Roditelji su obavezni dovesti djecu do Zagreba i dočekati ih u unaprijed dogovoreno vrijeme.

Pozivamo vas da prijavite mlađe članove u Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj’ i da informacije o njoj dostavite svim zainteresiranima. Prijaviti se mogu svi zainteresirani na sljedeći način:

1) Ispuniti obrasce 1. i 2. 

2) Zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole (tajništvo škole)

3) Ispunjene obrasce i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati poštom najkasnije do 4.5.2018. na adresu: SKD ‘Prosvjeta, Berislavićeva 10, 10 000 Zagreb, ‘za Ljetnu školu’, pp 739

Broj mjesta je ograničen, a odabrani kandidati bit će obaviješteni telefonskim putem. Krivo ispunjeni, nepotpuni obrasci te prijave poslane nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje. Za sve dodatne informacije obratite se na mail matic_maja@yahoo.com

Obrasce možete preuzeti na ovom linku

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više