Novosti

Kronika

Kulturni rad VSNM-a Križevaca

Srbi na križevačkom prostoru imaju bogatu kulturnu i povijesnu baštinu koju itekako treba zaštititi, te se ukazala se potreba za osnivanjem Odbora koji bi bio se isključivo bavio djelatnostima kulture, nauke i prosvjete

Large 1

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Križevaca osnovalo je Odbor za kulturu, nauku i prosvjetu, a u njega su ušla tri člana Vijeća. Ukazala se potreba za osnivanjem Odbora u sklopu Vijeća koji bi bio se isključivo bavio djelatnostima kulture, nauke i prosvjete. Treba naglasiti da Srbi na križevačkom prostoru imaju bogatu kulturnu i povijesnu baštinu koju itekako treba zaštititi.

- Odbor bi trebao raditi na iniciranju raznih kulturnih projekata, programa i drugih događanja - pojasnio je Jovo Gojković, jedan od vijećnika koji je izabran za člana novog Odbora.

Na sjednici je još bilo riječi o razvoju turističke infrastrukture u Vojakovačkom Osijeku gdje je nedavno postavljena info-edukativna tabla koja govori o povijesti i kulturi te drugim znamenitostima potkalničkih Srba. U navedenom krajiškom mjestu uskoro se od Turističke zajednice Križevaca očekuje i postavljanje smeđih putokaznih tabli. Sličnu infrastrukturu trebali bi dobiti i susjedni Vojakovac te Čabraji u kojima se pojedinci bave seoskim turizmom.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više