Novosti

Kronika

Хитнa сaнaциja кућe

Kaрлoвaчки дoжупaн Mиркo Maртинoвић упoзoрaвa нa увjeтe у кojимa живe мajкa и кћeр из Дoњeг Примишљa

Milan Kekić iz Slunja i Mirko Martinović, zamjenik župana Karlovačke županije iz redova srpske zajednice, obišli su porodicu Milke i Nade Lončar te im uručili prigodne poklone. Tom prilikom im je Milan darovao televizor kako bi im donekle ublažio samoću.

Milan se u ime porodice Lončar obratio Srpskom narodnom vijeću u Zagrebu, kako bi im bila osigurana osnovna pomoć za izgradnju sanitarnog čvora, izolaciju zidova i poda u njihovoj trošnoj drvenoj kućici. Zamjenik župana je obećao jednokratnu novčanu pomoć Županije.

- Na nekim dijelovima Karlovačke županije koje nije zadesio potres ima slučajeva da stanovnici žive u uvjetima koji su slični posljedicama potresa. Tako je i s porodicom Lončar iz Donjeg Primišlja, koje spada pod Grad Slunj, gdje majka i kći žive u trošnoj drvenoj kućici s prihodima od majčine penzije od 850 kuna mjesečno i 600 kuna doplatka za pomoć i njegu, što nije dovoljno. Kuća u kojoj žive k tome nije uvjetna za stanovanje. U predsoblju nema niti poda, dok je u prostoriji gdje borave pod betonski. Zidovi su od drvenih greda i puni rupa. Objekt nema niti sanitarnog čvora. Majci i kćeri Lončar je neophodna hitna pomoć - kazao je dožupan Martinović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više