Novosti

Kronika

Духoви у Пaкрaцу

Пoтицaњe jeдинствa српскe зajeдницe, уз рaзвoj нoвих прoгрaмских aктивнoсти, jeднa je oд нajвaжниjих смjeрницa рaдa српскe зajeдницe у Пoжeшкo-слaвoнскoj жупaниjи, истaкнуo je Никoлa Ивaнoвић, прeдсjeдник жупaниjскoг Виjeћa

Vionbd28ca8ko194kjmi1rtxc7x

Zastupnica Dragana Jeckov

Na crkveni praznik Duhova u nedjelju, 7. juna, proslavljena je slava Sabornog hrama Svete Trojice u Pakracu, a po prvi put i slava Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije (PSŽ). Svetu arhijerejsku liturgiju u prepunoj crkvi služio je episkop pakračko-slavonski Jovan sa sveštenstvom eparhije, a liturgiji je uz mnoštvo naroda i prisustvovao velik broj vijećnika županijskog, gradskih i općinskih VSNM-ova.

Proslava slave županijskog Vijeća organizirana je u suradnji županijskog, pakračkog i lipičkog vijeća, kao i pododbora ‘Prosvjete’ iz Pakraca.

- Upravo je poticanje jedinstva srpske zajednice uz razvoj novih programskih aktivnosti jedna od najvažnijih smjernica rada srpske zajednice u Požeško-slavonskoj županiji - istaknuo je Nikola Ivanović, predsjednik županijskog VSNM-a.

U dvorištu Vladičanskog dvora članovi pakračkog pododbora izveli su pjesme pakračkog kraja i zapadne Slavonije. Okupljene je pozdravila Dragana Jeckov, saborska zastupnica SDSS-a koja je istaknula važnost jedinstva srpske zajednice, zajedničkih druženja i posebnu radost što iz Vladičanskog dvora odjekuje pjesma. Saborska zastupnica u pratnji vladike Jovana obišla je Vladičanski dvor i uvjerila se u napredak radova na obnovi.

Na kraju posjete Pakracu Jeckov je prisustvovala sjednici VSNM-a Požeško-slavonske županije gdje im je čestitala slavu, upoznala sa radom SNV-a i zaželjela im puno uspjeha u radu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više