Novosti

Kronika

Bilja Krstić gostuje u Umagu i Rijeci

Besplatan koncert Bilje Krstić i Bistrik orkestra održat će se u srijedu u Umagu, a dan kasnije u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u okviru Dana srpske kulture 

Large bilja

Bilja Krstić i Bistrik orkestra (foto Facebook/BIlja Krstić)

U okviru ovogodišnjih Dana srpske kulture, riječki pododbor Srpskog kulturnog društva Prosvjeta u četvrtak, 10. novembra, u 19 sati, organizira besplatan koncert Bilje Krstić i Bistrik orkestra u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Besplatne ulaznice moguće je preuzeti na porti Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Strossmayerova 1, koja je otvorena od ponedjeljka do subote od 9 do 21 sat.

Dan ranije, u srijedu, Bilja Krstić nastupa i u Umagu, u kazališnoj dvorani u 19 sati. Ulaz je također besplatan.

U najavi organizatori ističu da Bilja Krstić i Bistrik orkestra pretaču tradicionalne i etno elemente u modernu umjetnost. Započevši karijeru kao pop pjevačica usporedno je slijedila svoje najdublje afinitete te strpljivo prikupljala autentične audio i notne zapise izvorne glazbe s ovih prostora.

Godine 2001. u fuziji tradicionalne muzike i suvremenog aranžerskog postupka pridružuje joj se Bistrik orkestar. Zajedno su, kako na domaćem terenu tako i diljem svijeta, postigli velike uspjehe koje su okrunjeni s nedavnim uvrštavanjem pjesme "Sedi moma na visoko" na respektabilnu kompilaciju "A Woman`s World" (ARC Music) čija je ideja slavljenje fantastičnih utjecajnih žena u svijetu World Musica.

Kompletan program Dana srpske kulture možete pogledati ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više