Novosti

Kronika

Бeсплaтни интeрнeт у oпћини Плaшки

Oпћинa Плaшки je нa кoнкурсу Eврoпскe униje oствaрилa прaвo нa вaучeр oд 15.000. eврa нaмиjeњeних пoкривaњу трoшкoвa угрaдњe и инстaлирaњa приступних тoчaкa нa Wи-Фи у срeдиштимa jaвнoг живoтa

Wfbx4oy3kjfjbyslp01veb56ncu

(foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Općina Plaški i Izvršna agencija za inovacije i mreže potpisali su nedavno sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava Općini za program WiFi4EU. Ovlasti za potpisivanje sporazuma na spomenutu Agenciju prenijela je Evropska komisija. Time je općina Plaški postala 22., posljednja jedinica lokalne samouprave u Karlovačkoj županiji, koja inače ima 17 općina i pet gradova, a koja je na konkursu Evropske unije ostvarila pravo na vaučer od 15.000. evra. Ta sredstva namijenjena su pokrivanju troškova ugradnje i instaliranja pristupnih točaka na Wi-Fi u središtima javnog života evropskih gradova i općina.

Ovom inicijativom WiFi4EU nastoji se osigurati visokokvalitetni internet za stanovnike općine ili grada odnosno određene jedinice lokalne samouprave i posjetioce na javnim mjestima te na taj način omogućiti besplatan internet u središtima javnog života svakog grada, općine, naselja i sela u Evropskoj uniji. Karlovačka županija poticala je jedinice lokalne samouprave za prijavu na spomenuti konkurs te je lokalnim jedinicama i sama aktivno pomagala kako bi ostvarile potpuni uspjeh i učinak u privlačenju sredstava EU u iznosu od 330.000. evra za cijelu Županiju.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više