Novosti

Kronika

Бaниjци oдржaвajу нивo

Шeснaeсти Сусрeти нa Бaниjи у Maлoм Грaдцу: Прeд oкo 400 људи свoja умиjeћa пoкaзaлo je дeсeтaк фoлклoрних aнсaмбaлa и културнo умjeтничких друштaвa

Dsxdcv5s8dr9waaygzcknm6s2by

'Susreti' na pozornici

U selu Mali Gradac kod Gline u subotu 28. jula, održani su 16. Susreti na Baniji u organizaciji tamošnjeg pododbora ‘Prosvjete’. Pred oko 400 ljudi svoja umijeća pokazalo je više folklornih ansambala: osim domaćina nastupili su pododbori ‘Prosvjete’ iz Slatine, Krnjaka i Hrvatske Kostajnice te KUD-ovi ‘Zvuci Banije’ iz Jabukovca, ‘Jovan Lazić’ iz Belog Manastira i ‘Treća sreća’ iz Gline, dok je međunarodni karakter manifestaciji dao nastup KUD-a Baljski sokolovi iz Republike Srpske.

Izrazivši zadovoljstvo uspjehom održane manifestacije i odzivom pozvanih ansambala, predsjednica Pododbora Željka Marčinko u izjavu za Novosti naglasila je da se nastavlja tradicija Susreta i folklora.

- Atmosfera je bila dobra, izvođači su dobili zaslužene aplauze, a onda i zahvalnice. U pododboru su i dalje najaktivnija djeca starosti od 10 do 15 godina koja su osim folklornog nastupa izvela i jedan skeč, a radi se na formiranju ženske pjevačke grupe u kojoj bi također bile žene iz Siska i Petrinje. Osim na omasovljenju, radimo na nabavci nošnji, a krajem ljeta pripremat ćemo se za nastupe u Slatini i drugdje gdje su nas pozvali - rekla je Željka.

Predsjednik ‘Prosvjete’ Mile Radović uvjerio se u kvalitetu ove manifestacije.

- Podržavamo Susrete i malogradački pododbor jer smo zadovoljni njihovim radom koji je koristan za samo mjesto i širi prostor grada Gline - rekao je Radović.

Domaćine je također pohvalio predsjednik SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

- Mali Gradac je zahvaljujući trudu članova ‘Prosvjete’ organizirao smotru folklora koju treba poštovati, pogotovo što se toliko svijeta skupilo - rekao je Pupovac. Susretima su prisustvovali brojni predstavnici grada Gline i županije, aktivisti ‘Prosvjete’ i drugih srpskih organizacija.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više